fbpx

Vi söker Verktygskonstruktör

Är du en verktygskonstruktör med intresse för innovation som vill ta nästa steg? Gillar du tekniska lösningar som är effektiva och robusta och som skapar effektiv produktion hos våra kunder?

I våra lokaler i Hjo jobbar vi med den senaste tekniken mot Sveriges främsta kunder i branschen.

 

UPPDATERING 2022-04-01: Tjänsten är tillsatt.

 

Dina arbetsuppgifter

Som verktygskonstruktör arbetar du i en varierande roll med mycket frihet under ansvar. I din tjänst kommer du att jobba som konstruktör av olika typer av verktygslösningar åt våra kunder, i tätt samarbete med våra säljare. Du är med från idéstadiet till färdig lösning.

 

Att jobba på Hjo-Verktyg

Hjo-Verktyg har en öppen, familjär och välkomnande företagskultur. Här får du arbeta i en framåtriktad och uppmuntrande miljö där du utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor. Vi lägger stor vikt vid personligt ansvar. Vi tänker oss även att den här rollen kan innefatta uppdrag till vårt systerföretag Östrand & Hansen i Bankeryd, när vi behöver kraftsamla vid arbetstoppar eller gemensamma projekt.

 

Din profil

För att prestera väl i rollen tror vi att du är en person med rätt teknisk kompetens. Antingen har du teoretisk teknisk högskoleutbildning eller byggt på dig motsvarande genom arbetslivserfarenhet inom branschen. Du har jobbat ett antal år med konstruktion av plåtformande verktyg, speciellt följdverktyg.

Du ska ha CAD kunskaper inom 3D i CAD-programmet SolidWorks. Har du erfarenheter av simulering i programmet Logopress är det en god merit.

Du är väl insatt i normalt förekommande typer av verktygsstål och andra komponenter och kan göra materialval anpassat utifrån kravbild på aktuell verktygslösning. Du har kunskaper kring bearbetningsteknik, skärande bearbetning, och vilka möjligheter, krav och begränsningar som finns kring detta.

Som person gillar du att jobba med teknik, är nyfiken och kan väga för och nackdelar mot varandra gällande tekniska lösningar. Du har en god struktur i ditt arbetssätt och gillar ordning & reda. Andra personliga egenskaper som värdesätts högt är att du har positiv attityd och lätt för att samarbeta. I rollen kommer du ha en del kund- och leverantörskontakter, så att kunna hantera det på ett professionellt sätt är viktigt.

 

Är du intresserad av rollen? Skicka din ansökan senast 3/4, innehållande CV och några rader om dig själv till vår VD Mikael Ronder, mikael.ronder@hjoverktyg.se

Har du frågor kan du kontakta Mikael på 0723-880418.

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.