fbpx
Montering hos Hjo-Verktyg AB

Pelarstyrda verktyg

Pelarstyrda verktyg använder vi som samlingsbegrepp för alla typer av verktyg som är avsedda att köras manuellt eller automatiskt i excenterpressar eller hydraulpressar.

 

Stansverktyg / Klippverktyg

Verktyg som antingen klipper ut plana detaljämnen eller t.ex. klipper en hålbild i en plåtdetalj.

 

Bockverktyg

Verktyg som i ett eller flera steg bockar ett plåtämne.

 

Formverktyg

Ibland kan en detalj ha en förstärkningsrilla, mindre uppbuktning eller annan form som kräver ett verktyg.

 

Dragverktyg

Verktyg som formar en dragning av material i ett eller flera steg. Det är inte ovanligt att det krävs ett renklippningsverktyg efter dragningen för att få bort överflödigt material och få den kontur som slutgiltigt önskas på detaljen.

 

Följdverktyg

Med följdverktyg menas verktyg där i regel plant material förs in i verktyget i ena ändan av verktyget, och bearbetas i olika steg/stationer genom verktyget, för att i andra ändan trilla ut som en helt färdig detalj.

 

Verktygsmakare

Våra yrkesskickliga verktygsmakare tar fram såväl stora som små verktyg till alla typer av pressar. Detta är ett precisionsarbete som kräver utbildning och erfarenhet. För att skryta lite så är det hittills största pelarstyrda verktyget som vi har tillverkat 1 000 x 4 000 millimeter och vägde sju ton.

 

Vill du veta mer? 

 

Ta kontakt med Thomas Johansson eller Dan Holmbäck

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.