fbpx

Ny ägare till Hjo-Verktyg AB

Prototypen AB, ägare till Östrand & Hansen AB i Bankeryd, har den 29 maj 2019 förvärvat samtliga aktier i Hjo-Verktyg AB.

Mikael Ronder, VD

– Hjo-Verktyg är ett anrikt bolag med hög kompetens och god lönsamhet. Vi ser stora möjligheter att både utveckla befintlig verksamhet och till synergier och samarbeten mellan företagen. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud, utökad kapacitet och därigenom bättre leveransförmåga för mer omfattande projekt, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder, som nu även tillträder som VD för Hjo-Verktyg AB.

Leif Holmbäck

– Vi säljer nu vårt livsverk och i den processen har vi velat hitta en stabil och långsiktig ägare som möjliggör att Hjo-Verktyg både utvecklas och lever vidare. Den målsättningen tror vi infrias genom detta val av ny ägargrupp för bolaget, säger tidigare VD och ägare Leif Holmbäck.

Avsikten är att både Östrand & Hansen och Hjo-Verktyg skall fortsätta som fristående bolag. Ett arbete inleds dock omedelbart för att likrikta rutiner och arbetssätt och därigenom underlätta samarbeten mellan bolagen.

Leif och Lotta Holmbäck kommer under en övergångsperiod jobba kvar i företaget, för att bidra till en bra övergång för de nya ägarna.

För mer information, kontakta:

Mikael Ronder, VD för Östrand & Hansen AB och Hjo-Verktyg AB
Tel: 0723-880418

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.