fbpx
Kantpressverktyg hos Hjoverktyg AB

Kantpressverktyg

Vi kan förse er med kantpressverktyg till alla förekommande fabrikat på marknaden, oavsett maskininfästning. Och i vår e-handel hittar du snabbt våra standardverktyg för kantpressning (typ Amada).

Många har vi hemma på lager för omgående leverans.

 

Du beställer enkelt när som helst på dygnet, men känner du att du behöver guidning och hjälp – Tveka inte att slå oss en signal!

 

För övriga maskinfabrikat än typ Amada blir det dock en specialbeställning, med ett visst tillägg prismässigt. Du hittar övriga fabrikat och dess olika infästningar här!

Vill du veta mer?

Kontakta Thomas Lindblad

En kantpress är en typ av maskin som används för att bocka eller forma olika plåtämnen. Kantpressning är en vanlig metod inom plåtbearbetning, framförallt tillverkning av kortare serier eller längre detaljer, t.ex. paneler. Genom att programmera kantpressen kan plåten bockas i olika vinklar och i olika steg för att skapa den färdiga formen för en komponent eller produkt.

Kantpressar finns i olika utföranden för olika behov. Dels längden på pressbalken och presskraften som kan uppnås. 

Ett kantpressverktyg består av två viktiga huvudkomponenter. Dessa två är en stans och en dyna som plåten placeras emellan. Vanligtvis har man programmerbara anhåll som bakkanten av ämnet stöds emot, och sedan utförs bockningen genom att stansen pressas neråt till sitt programmerade undre läge och bockar därmed plåtämnet mot dynan. 

Beroende på vilken plåttjocklek, radie och bockningsvinkel som man vill få, så kan det behövas olika typer av stansar och dynor. Dessa byts enkelt, och i modernare maskiner t.o.m. automatiskt. Genom att ha ett antal olika standardverktyg kan man alltså ha en mycket flexibel tillverkningsmetod för en stor flora av olika detaljer. Behöver man bocka unika former så kan det krävas specialanpassade verktyg.

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.